Ingredience 1 cibule |
1. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme najemno a orestujeme v hrnci na rozehřátém oleji. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a vmícháme rajčatový protlak. Vše krátce orestujeme, podlijeme trochou vody, přiklopíme a dusíme doměkka. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku a tymián a odstavíme z ohně.
2. Kedlubny očistíme a nakrájíme na plátky. Pekáč vymažeme máslem a dno pokryjeme plátky kedluben. Posypeme je strouhankou a poklademe masovou směsí. Na maso položíme zbylé plátky kedluben.
3. Smetanu a strouhaný sýr promícháme a nalijeme na kedlubny. Vše posypeme fetou nakrájenou na kousky. Vložíme do trouby a zapékáme při 180 °C asi 30 minut.