Nevíte, co uvařit k nedělnímu obědu? Vyzkoušejte náš recept na zapečené kedlubny s jehněčím masem.

Ingredience

1 cibule
3 stroužky česneku
4 lžíce oleje
400 g mletého jehněčího masa
sůl
mletý černý pepř
1 lžíce mleté papriky
30 g rajčatového protlaku
1 lžíce nasekané petrželky a tymiánu
4 kedlubny
2 lžíce másla
100 g strouhanky
200 ml smetany
50 g tvrdého sýra
50 g fety

1. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme najemno a orestujeme v hrnci na rozehřátém oleji. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a vmícháme rajčatový protlak. Vše krátce orestujeme, podlijeme trochou vody, přiklopíme a dusíme doměkka. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku a tymián a odstavíme z ohně.

2. Kedlubny očistíme a nakrájíme na plátky. Pekáč vymažeme máslem a dno pokryjeme plátky kedluben. Posypeme je strouhankou a poklademe masovou směsí. Na maso položíme zbylé plátky kedluben.

3. Smetanu a strouhaný sýr promícháme a nalijeme na kedlubny. Vše posypeme fetou nakrájenou na kousky. Vložíme do trouby a zapékáme při 180 °C asi 30 minut.