Ryby bychom měli jíst alespoň dvakrát týdně. Vyzkoušejte náš recept na chutnou a zdravou tresku zapečenou se zeleninou.

Ingredience

800 g tresky
sůl
mletý černý pepř
1 citron
100 g másla
1 malá cibule
1 červená paprika
1 žlutá paprika
1 malá cuketa
50 g černých oliv
1 rajče
150 ml smetany
100 g tvrdého sýra
3 lžíce strouhanky
1 lžíce nasekané petrželky

1. Filety z tresky očistíme a přepůlíme. Osolíme je, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Pak je zprudka opečeme po obou stranách na třetině másla.

2. Na části zbylého másla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené papriky, cuketu, olivy a rajče. Vše zalijeme smetanou. Ochutíme solí, pepřem a krátce povaříme.

3. Sýr nastrouháme a promícháme se strouhankou a nadrobno nasekanou petrželkou.

4. Rybu i s výpekem přendáme do zapékací mísy. Jednotlivé porce pokryjeme připravenou zeleninovou směsí, posypeme strouhankou se sýrem a poklademe zbylým máslem. Pečeme při 200 °C asi 10-15 minut. Podáváme s těstovinami nebo bramborami.