Ingredience

4 zaječí stehna

sůl

mletý černý pepř čerstvý rozmarýn

300 ml bílého vína

2 cibule

100 g másla

50 g špeku

100 g lišek (mohou být i mražené)

2 lžíce hladké mouky

150 ml smetany

1 lžíce octa


1. Zaječí stehna dobře očistíme, osolíme, opepříme a posypeme nasekaným rozmarýnem. Zalijeme je polovinou bílého vína a necháme odležet do druhého dne.


2. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Orestujeme ji na třetině másla a přidáme marinovaná zaječí stehna a na kostičky nakrájený špek. Krátce je po obou stranách opečeme a podlijeme bílým vínem, zbylou marinádou a podle potřeby i trochou vody. Přiklopíme a dusíme pod pokličkou doměkka. Během dušení podléváme.


3. Čerstvé lišky očistíme a nakrájíme. Mražené opláchneme. Houby orestujeme na lžíci másla a přidáme k masu. Vše dusíme doměkka.


4. Když je maso měkké, omáčku zahustíme jíškou připravenou ze zbylého másla a mouky. Provaříme a zalijeme smetanou. Dochutíme trochou octa, soli a pepře a krátce povaříme. Podáváme s bramborovými noky.


  10:10,  aktualizováno  31. března 2019 13:39