Ingredience

Na vývar:

1000 g rybích kostí, hlav a ploutví

1 cibuli

2 mrkve

1/2 malého celeru

1 bobkový list

4 kuličky nového koření

8 kuliček černého pepře

sůl

100 g žampionů

1 lžíci másla

150 g fazolových lusků

Na knedlíčky:

300 g syrového rybího masa

1 lžička másla

1 vejce

1 stroužek česneku

2 lžíce sekané petrželky

dle potřeby strouhanku

sůl

mletý bílý pepř


1. Rybí kosti, hlavy a ploutve vložíme do hrnce se studenou vodou (asi 1800 ml). Přidáme překrojenou cibuli, na větší kousky pokrájené mrkve s celerem, koření a sůl. Vše přivedeme k varu a asi 20 minut povaříme.


2. Rybí maso umeleme na masovém strojku. Vejce rozšleháme se změklým máslem. Přidáme rybí maso, prolisovaný česnek a petrželku. Směs zahustíme strouhankou a dochutíme solí a bílým pepřem.


3. Z připravené hmoty na knedlíčky vytvarujeme kuličky a v osolené vodě je necháme vařit, dokud nevyplavou na hladinu. Vyjmeme je. Žampiony očistíme, nakrájíme a orestujeme na másle.


4. Vývar přecedíme, mrkev s celerem pokrájíme na malé kousky. Vývar znovu přivedeme k varu a krátce v něm povaříme očištěné fazolky. Pak přidáme kořenovou zeleninu, žampiony a knedlíčky. Polévku prohřejeme, dochutím a odstavíme.