Upečte pro hosty ke kávě skvělý koláč z višní.

Ingredience

Na těsto:

200 ml smetanového jogurtu
1 vejce
100 g třtinového cukru
špetka soli
dřeň z 1/2 vanilkového lusku
120 g špaldové mouky
2 lžičky kypřicího prášku do pečiva

Na náplň:

600 g vypeckovaných višní
Na drobenku:
70 g másla
70 g třtinového cukru
60 g ovesných vloček rozemletých najemno
20 g špaldové mouky

1. Jogurt smícháme s vejcem a cukrem. Přidáme sůl, vanilku a metličkou dobře prošleháme. Pak vmícháme prosátou mouku s kypřicím práškem. Polovinu těsta rozetřeme do formy vymazané tukem a vysypané špaldovou moukou. Pak rozložíme polovinu višní a formu doplníme těstem a na povrch rozložíme zbylé višně.

2. Z másla, cukru, vloček a mouky vypracujeme sypkou drobenku. Drobenkou posypeme povrch koláče a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 40 minut. 

3. Po upečení necháme vychladnout ve formě a pak vyklopíme.