Ingredience

500 g rajčat

250 g mozzarelly

600 g vepřové panenky

sůl

mletý černý pepř

olivový olej

hrst lístečků bazalky


1. Rajčata omyjeme, osušíme a nakrájíme na kolečka. Mozzarellu vyjmeme z nálevu a necháme okapat. Pak ji také nakrájíme na plátky.


2. Panenku očistíme a nakrájíme na tenčí plátky, které přes potravinovou fólii jen zlehka rozklepeme. Pak je osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji na pánvi zprudka z obou stran opečeme.


3. Zapékací mísu vytřeme olejem. Dno zakryjeme částí plátků rajčat, které trošku osolíme a opepříme. Na ně, střídavě se zbylými rajčaty a mozzarellou, rozložíme řízečky masa.


4. Vše zasypeme lístečky bazalky, přelijeme výpekem z pánve a vložíme do trouby předehřáté na 220 °C. Medailonky zapékáme asi 20 minut.


  12:22,  aktualizováno  25. března 2019 19:00