Rybíz nemusíte využít jen do moučníků. Výborně chutná i v kombinaci s vepřovým masem. Vyzkoušejte náš recept na kotlety s omáčkou z černého rybízu.

Ingredience

Omáčka:

4 lžíce černého rybízu

2 lžičky moučkového cukru

2 lžičky červeného vinného octa

Dohotovení:

4 vepřové kotlety

sůl

pepř

hladká mouky podle potřeby

2 lžíce másla

100 ml bílého vína

1 bageta

1. Do mixéru dáme kuličky černého rybízu, přidáme moučkový cukr a vinný ocet. Vše důkladně rozmixujeme a pak propasírujeme, abychom omáčku zbavili pecek.

2. Vepřové kotlety vykostíme, na okrajích nařízneme, naklepeme je, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na pánvi zahřejeme máslo a kotlety z obou stran opečeme dozlatova. Vyjmeme je z pánve a udržujeme je v teple.

3. Do výpeku přidáme lžíci hladké mouky, zamícháme, zalijeme několika lžícemi vody. Přidáme bílé víno, které necháme krátce odpařit. Omáčku metličkou prošleháme a povaříme, dokud mírně nezhoustne. Vmícháme rozmixované ovoce, prohřejeme a podle chuti osolíme a opepříme. Podávat můžeme s plátky dokřupava opečené bagety a zeleninovým salátem.