Ingredience

1 cibule

3 stroužky česneku

1 lžíci másla

100 ml 33% smetany ke šlehání

250 g balení mladého špenátu

sůl

pepř

špetku muškátového oříšku

1 vepřová panenka

1 polévková lžíce olivového oleje

375 g listového těsta

1 středně velké vejce na potření

1 lžíci sezamu


1. Cibuli a česnek očistíme a nasekáme najemno. Vše orestujeme na másle v pánvi. Zalijeme smetanou a zredukujeme na polovinu. Vložíme opraný listový špenát, osolíme, opepříme, ochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem, promícháme a odstavíme.


2. Vepřovou panenku očistíme, opepříme a potřeme olejem. Maso zprudka a krátce opečeme ze všech stran. Listové těsto rozválíme na plát a rovnoměrně poklademe listovým špenátem. Panenku položíme do středu těsta a zavineme.


3. Roládu potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamem a pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 15 minut. Upečenou roládu necháme lehce zchladnout a rozkrájíme na plátky.


  8:26,  aktualizováno  25. března 2019 18:59