Připravte si k nedělnímu obědu vynikající vepřovou panenku s rajčaty.

Ingredience

100 g sušených rajčat
1 lžíce kaparů
50 ml olivového oleje
800 g vepřové panenky
sůl
mletý černý pepř
4 rajčata
olej

Zelenina:

1 pórek
3 papriky (zelená,žlutá, červená)
1 menší cuketa
1 červená cibule
1 stroužek česneku
4 lžíce olivového oleje
50 g černých oliv
50 ml octa balsamico

1. Sušená rajčata a kapary zalijeme olejem a rozmixujeme ponorným mixérem na konzistenci pesta. Vepřové panenky očistíme, podélně rozřízneme, osolíme a opepříme. 

2. Pláty masa potřeme rajčatovým pestem a opatrně je stočíme. Rajčata omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Naskládáme je na povrch panenek a převážeme provázkem. 

3. Maso zprudka opečeme na oleji dozlatova. Přendáme ho do pekáčku a při 180 °C dopékáme asi 8 minut tak, aby maso ještě zůstalo růžové. Pak ho necháme chvilku odpočinout a nakrájíme na plátky. 

4. Pórek, papriky a cuketu očistíme, cibuli a česnek oloupeme. Vše nakrájíme na tenké nudličky a orestujeme na rozehřátém oleji. Pak přidáme nakrájené olivy, zalijeme balsamicem a provaříme. Rozdělíme na talíře, přidáme nakrájenou panenku a podáváme.