Ingredience 800 g vepřové panenky |
1. Vepřovou panenku očistíme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme olej a panenku zprudka ze všech stran opečeme. Pak ji přendáme na pekáč vyložený pečicím papírem, vložíme do vyhřáté trouby a při 190 °C ještě asi 5-7 minut dopékáme. Pak ji vyndáme a necháme asi 3 minuty dojít.
2. Do výpeku v pánvi přilijeme víno a vývar a krátce svaříme. Vmícháme 50 g másla a odstavíme.
3. Brokolici opláchneme, rozebereme na růžičky a velké kousky překrojíme. Karotku očistíme a omyjeme. Brokolici i karotku krátce povaříme v osolené vodě, vyjmeme, ihned propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
4. Na pánvi svaříme vodu (asi 150 ml) s cukrem a přidáme zbylé máslo. Vložíme předvařenou zeleninu, přidáme na osminky nakrájenou šalotku a snítku tymiánu. Prohříváme a opatrně zeleninu obracíme tak, aby se začala obalovat ,,glazurou‘‘ vytvořenou z vody, cukru a másla. Nakonec zeleninu osolíme. Panenku nakrájíme, podlijeme připravenou šťávou a podáváme s glazovanou zeleninou.