Už máte dovolenou za sebou? Pak si ji můžete připomenout vynikající vepřovou panenkou na středomořský způsob. Rozhodně si pochutnáte a ve vzpomínkách se můžete přenést k moři.

Ingredience

4 menší vepřové panenky
1 malou chilli papričku
150 g parmské šunky
kůru z jednoho citronu
4 lžíce nasekané petrželky
sůl
mletý černý pepř
olivový olej

1. Maso očistíme a podélně dokola prořízneme tak, jako bychom loupali jablko. Chilli papričku zbavíme semínek, omyjeme a nasekáme nadrobno. Polovinu parmské šunky nakrájíme na jemno a smícháme s citronovou kůrou, papričkou a nasekanou petrželkou.

2. Panenku osolíme, opepříme a naříznutou vnitřní část potřeme připravenou směsí. Pak maso zabalíme do původního tvaru a obalíme zbylými plátky šunky.

3. Na pánvi rozehřejeme olej a maso opečeme z obou stran. Poté panenky vložíme do zapékací mísy a dopečeme v předehřáté troubě při 160 °C asi 8 minut. Hotové maso necháme chvilku odpočinout a nakrájíme jej na plátky. Podáváme se zeleninovým salátem s olivami.