Ingredience

150 g vepřové plece

100 g uzené plece

sůl

8 rohlíků

1/2 cibule

2 stroužky česneku

200 g špenátu (může být i mražený)

50 g másla

6 vajec

hrst sekané petrželové nati

mletý černý pepř

sádlo na vymazání pekáče


1. Vepřové a uzené maso uvaříme (každé zvlášť) v osolené vodě doměkka. Necháme je vychladnout a nakrájíme na kostičky.


2. Rohlíky nakrájíme na kostky a navlhčíme vývarem z masa. Cibuli s česnekem oloupeme a nasekáme nadrobno, omyté špenátové listy překrájíme.


3. V pánvi rozpustíme máslo a necháme na něm zesklovatět cibuli a česnek. Přidáme špenátové listy, krátce je podusíme a ochutíme solí a pepřem.


4. Do mísy dáme nakrájené maso, rohlíky, špenát, vejce a nasekanou petrželku. Dochutíme solí a pepřem a promícháme.


5. Zapékací mísu vymažeme sádlem, vložíme nádivku a v předehřáté troubě při 180 °C pečeme asi 30 minut. Hotovou nádivku nakrájíme na porce a podáváme se zeleninovým salátem.


  9:06,  aktualizováno  25. března 2019 19:01