Ingredience

1 cibule

400 g vařeného uzeného masa

50 g másla

8 vajec

200 g mladého listového špenátu

8 housek nebo 1 veka z předchozího dne

200 ml mléka

sůl

špetka strouhaného muškátového oříšku

máslo a strouhanka do formy


1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Uzené maso nakrájíme na kostky. Máslo rozehřejeme na pánvi, přidáme cibuli, nakrájené maso a za občasného míchání pozvolna restujeme asi 8 minut. Necháme vychladnout. Čtyři vejce uvaříme natvrdo, zchladíme je ve studené vodě a oloupeme.


2. Zbylá vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Špenát očistíme, opláchneme a necháme okapat. Housky (veku) nakrájíme na kostičky a nasypeme je do velké mísy. Přidáme žloutky, špenát, mléko a orestované uzené maso s cibulí. Vše osolíme a dochutíme muškátovým oříškem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho do směsi. Nakonec přidáme vařená vejce nakrájená na osminy.


3. Formu na nádivku důkladně vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a rozdělíme do ní nádivku. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 45 minut.


  9:09,  aktualizováno  25. března 2019 19:02