Ingredience

4 starší rohlíky

asi 100 ml mléka

200 g vařeného uzeného masa

40 g másla

100 g listového špenátu

4 vejce

hrst sekané petrželky

2 stroužky česneku

50 g parmazánu

sůl

mletý černý pepř

400 g listového těsta

1 vejce na potření


1. Rohlíky nakrájíme na kostičky. Vsypeme je do mísy, zalijeme mlékem a necháme zvlhnout.


2. Uzené maso nakrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme máslo a maso na něm orestujeme. Když trochu zchladne, přidáme ho do mísy s rohlíky.


3. Špenát spaříme vroucí vodou a necháme ho okapat. Pak ho nasekáme. Dvě vejce uvaříme natvrdo. Když trochu zchladnou, oloupeme je a nasekáme.


4. Do mísy s rohlíky a masem přidáme špenát, petrželku, žloutky ze zbylých syrových vajec, prolisovaný česnek, nastrouhaný sýr, nasekaná vařená vejce a sníh ze zbylých bílků. Vše osolíme, opepříme a promícháme.


5. Těsto rozválíme na tenký obdélníkový plát a rozprostřeme na něj připravenou směs. Okraje těsta částečně přeložíme přes náplň a potřeme je rozšlehaným vajíčkem. Pak vše svineme do závinu.


6. Závin přeneseme na plech vyložený pečecím papírem. Potřeme ho vajíčkem a propícháme vidličkou. V troubě ho při 200 °C pečeme asi 40 minut dozlatova. Podáváme ho se zakysanou smetanou.


  9:23,  aktualizováno  31. března 2019 13:39