Skotská vejce
Suroviny:
300g směsi mletého masa
4 vejce
sůl
mletý černý pepř
zelená petrželka
2–3 lžíce mouky na obalení vajíčka
strouhanka na obalení masa
rostlinný olej na hluboké smažení
rukola
Postup:
1. Mleté maso propracujeme s kořením s polovinou petržele (druhou si ponecháme na ozdobu) a jedním vajíčkem. Zbylá vejce uvaříme asi 7 minut. Pak je zchladíme ve studené vodě a oloupeme.
2. Ještě vlhká vajíčka oválíme v mouce, opatrně, ale důkladně je obalíme masovou směsí a poté ve strouhance. Smažíme dozlatova ve vyšší vrstvě oleje. Podáváme rozkrojená na rukole s různými druhy majonézy.
Doba přípravy 40 minut.
1 porce obsahuje 1195 kJ/285 kcal
Počet porcí/kusů 6