Špíz nemusí být jen s masem. Vyzkoušejte recept na vegetariánskou verzi s balkánským sýrem, zeleninou a žampióny.

Ingredience

1 paprika
1 cuketa
2 jarní cibulky
100 g cherry rajčátek
100 g žampiónů
100 ml olivového oleje
sůl
pepř
1 stroužek česneku
150 g balkánského sýru
čerstvý rozmarýn

1. Papriku, cuketu, jarní cibuli, rajčátka a žampióny očistíme a opláchneme vodou. Nakrájíme na stejnoměrné kousky.

2. Zeleninu pokapeme olejem a okořeníme solí, pepřem, nasekaným česnekem a čerstvým rozmarýnem. Necháme krátce marinovat.

3. Balkánský sýr nakrájíme na kostičky, rozmarýnové větvičky očistíme a na konci uděláme špičku. Střídavě napichujeme marinovanou zeleninu a balkánský sýr. Připravené vegetariánské špízy opečeme na grilovací pánvi ze všech stran. Podáváme s vařeným kuskusem a zeleninovou salsou.

Tip: Pro přípravu můžeme použít také dřevěné špízy.

Témata: Sýr