Burger nemusí být jen z masa. Vyzkoušejte vegetariánskou verzi z luštěnin podle našeho receptu.

Ingredience

200 g mraženého hrášku
400 g cizrny v konzervě
200 g mražené kukuřice
sůl
pepř
celý římský kmín
1 cibule
3 stroužky česneku
1 vejce
80 g hladké mouky
olivový olej na smažení
4 celozrnné bulky
2 rajčata
2 červené cibule
2 saláty little gem

Dresink:
200 g zakysané smetany
70 g sweet chilli omáčky
3 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce celozrnné hořčice
sůl
pepř

1. Hrášek, cizrnu a kukuřici rozmixujeme, přidáme sůl, pepř, česnek, kmín, cibuli, česnek a všechno znovu rozmixujeme dohladka. Přendáme do misky, přidáme vejce a mouku. Dobře promícháme a z hmoty vytvarujeme čtyři placky, které opečeme na rozpáleném olivovém oleji z obou stran asi 8 minut.

2. Bulky rozpůlíme a na sucho opečeme v toustovači nebo v troubě. Omytá rajčata nakrájíme na plátky, oloupanou cibuli na kolečka a salát natrháme na lístky. Do jedné poloviny zakysané smetany přidáme sweet chilli omáčku, do druhé přimícháme obě hořčice a dochutíme solí a pepřem.

3. Spodní část jednotlivých bulek pak potřeme dresinkem, přidáme salát, plátky rajčat, zeleninové karbanátky, plátky cibule a nakonec přiklopíme vrchní částí housky. Podávat můžeme se zbylými dresinky.