V naší poslední soutěži jsme vás vyzvaly, abyste nám posílaly své nejoblíbenější jarní recepty. Vybraly jsme čtyři, které zveřejňujeme a jejich autorkám posíláme knihu!


Marcela Huczmanová nám poslala dva recepty z červené řepy:


Capriccio z červené řepy:

řepu obalte alobalem a dejte péct, až bude měkká, oloupejte ji a pokrájejte na tenké plátky, ty potom skládejte vedle sebe, řepu polijte olivovým olejem a nasypte piniová semínka, doprostřed talíře dejte měkký kozí sýr, podávejte s kombinací malého salátu z rukoly a cherry rajčátek


Hamburger z červené řepy

Potřebujete:                       

550 g nastrouhané červené řepy

1 cibule

2 stroužky česneku

180 g ovesných vloček

200 g strouhaného sýru

2 lžíce olivového oleje

2 celá vejce

5 lístků šalvěje

sůl a pepř

Na dokončení: celozrné bulky, salát, rajče, paprika, jogurtový dip či tatarku

Postup:

1. Červenou řepu okrájíme a na hrubém struhadle nastrouháme. Stejně tak postupujeme s cibulí, česnek prolisujeme.

2. Přidáme olivový olej, natrhanou šalvěj (na drobné kousky), vejce, vločky a promícháme.

3. Sýr strouháme na jemnějším struhadle, přidáme ke směsi. Lehce osolíme a opepříme, promícháme.

4. Dáme na 30 minut odpočinout – není nutné dávat do lednice, jde o to, aby ovesné vločky nasákly vodu z řepy.

5. Z hmoty tvarujeme malé bochníčky, dáme na plech s pečicím papírem a pečeme v troubě s funkcí gril nebo přímo na grilu – z obou stran, celkem zhruba 12 minut.

6. Bulky naplníme dle fantazie.