Zajímá vás zdravý životní styl, toužíte vařit jednoduše a kvalitně? Vyzkoušejte následující recepty.


Dýňový chléb s ořechovým máslem


Potřebujete:

2vejce

1 hrnku pasty z dýňových ořechů

1 hrnku dýňového pyré

4 lžíce olivového oleje

1 lžičku vanilkového extraktu

4 lžíce medu

1 lžičky skořice

špetku soli

muškátový oříšek

1 cm zázvoru

1 lžičku jedlé sody

1 hrnku mandlové mouky


Na ořechové máslo:

1 hrnku másla

1 lžíci medu

1 lžíci pasty z lískových ořechů



1. V kuchyňském robotu nebo mixéru vyšlehejte na hladkou kaši vejce, dýňové pyré, olivový olej, vanilkový extrakt a med. Pak přidejte skořici, sůl, nastrouhanou špetku muškátového oříšku, nastrouhaný zázvor, jedlou sodu, mandlovou mouku a opět vše vyšlehejte.

2. Těsto nalijte do silikonové formy na chleba a pečte v předehřáté troubě na 160 stupňů cca 50 minut. Pak stáhněte teplotu na 130 stupňů a pečte ještě 30 minut. Než budete chléb vyndávat, zkontrolujte špejlí, jestli je dost propečený.

3. Nechte zcela vychladnout, pak vyklepněte z formy. Máslo nakrájejte na malé kousky a spolu s medem a ořechovou pastou ho vyšlehejte do hladka. Skladujte v lednici, před servírováním včas vyndejte, aby trochu povolilo.


  11:00,  aktualizováno  25. března 2019 18:24