S alkoholem
Alkohol sice pomáhá překonat zábrany, ale rozhodně to s ním nepřehánějte, pokud si nechcete uhnat ostudu nebo kocovinu. Co třeba některý z následujících efektních a přitom jednoduchých drinků?
Negroni
- 3 cl Campari
- 3 cl červený vermut
- 3 cl gin
Všechny ingredience smícháme v míchací sklenici, poté přecedíme na kostky ledu do sklenky. Hotový drink servírujeme ve skle Negroni (ideálně sklenka 300 ml) a ozdobíme pomerančovou kůrou. V případě, že není k dispozici míchací sklenice, připravujeme přímo ve sklence.
Tip: Nezapomínejte na kvalitní ingredience. Zkuste například prémiový gin Broker’s a červený vermut Lustau s nezaměnitelným aroma zralého ovoce, citrusů a bylin na dřevitém a lehce kouřovém základu.
Jahodový Gin&Tonic
- 4 cl ginu Broker’s Pink
- 120 ml toniku
Sklenici naplňte ledem, nalijte gin a doplňte tonikem. Lehce promíchejte. Ozdobit můžete čerstvou jahodou.
Campari Tonic
4 cl Campari
10 cl toniku
limetka
Do vinné sklenice na kostky ledu dávkujeme v pořadí tonik, šťáva z osminky limetky a Campari. Promícháme a ozdobíme limetkou.
Tip: Vybírejte vždy co nejkvalitnější tonik. Zkuste například přírodní Fever-Tree, který je bez umělých aromat či sladidel.
Negroni Sbagliato
- 3 cl Campari
- 3 cl červený vermut
- 3 cl prosecco
Prosecco, Campari a červený vermut nalijeme na kostky ledu (použijeme dostatečné množství) do sklenice a promícháme. Hotový drink servírujeme ve skle Negroni (ideální velikost sklenky je 300 ml) a ozdobíme pomerančovou kůrou či plátkem pomeranče.
Tip: Na výběru prosecca si dejte záležet.