Ingredience

2 šalotky

250 g čerstvých žampionů

2 lžíce másla

1/2 lžičky kari

300 ml zeleninového vývaru (z kostky)

150 ml smetany

sůl

mletý bílý pepř

2 snítky kerblíku

150 g mraženého hrášku

4 žloutky

4 vejce

popř. 2 lžíce zakysané smetany


1. Šalotku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. V kastrůlku rozpustíme máslo a podusíme na něm cibuli, až zesklovatí, pak přidáme žampiony a společně orestujeme. Ochutíme kari a hned zalijeme vývarem i smetanou, aby kari nezhořklo. Omáčku asi 15 minut povaříme, osolíme a opepříme.


2. Mezitím opláchneme kerblík, lístky otrháme a nasekáme nahrubo. Do omáčky přidáme hrášek a kerblík, dobře ji promícháme a zahustíme žloutky.


3. Vejce uvaříme natvrdo (8-10 minut), prudce je zchladíme studenou vodou, oloupeme a rozpůlíme. Vložíme je do omáčky a podáváme (pokud jsme použili druh pálivějšího kari, můžeme omáčku při servírování zjemnit zakysanou smetanou). Jako příloha je vhodná vařená rýže.