Ingredience

7 vajec

1 houska

80 ml mléka

1 cibule

1 lžíce másla

1 snítka tymiánu

hrst sekané petrželové nati

hrst strouhanky

sůl

mletý černý pepř

100 ml rostlinného oleje


1. Šest vajec uvaříme natvrdo (8 minut), zchladíme ve studené vodě a oloupeme. Housku nakrájíme na kostičky a přelijeme mlékem. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V pánvi rozpustíme máslo a cibuli na něm necháme zesklovatět.


2. Tymián opláchneme a nasekáme nadrobno. Vařená vejce rozpůlíme, vyjmeme žloutky a vidličkou je rozmačkáme. Bílky nakrájíme na kostičky.


3. Do mísy dáme tymián, petrželku, cibuli, vařené žloutky a bílky, zbylé syrové vejce a mírně vymačkanou housku. Směs ochutíme solí a pepřem, dobře promícháme a necháme asi 10 minut odpočinout.


4. Z vaječné hmoty vytvarujeme placičky, které obalíme ve strouhance. V pánvi rozehřejeme olej a karbanátky smažíme pomalu z obou stran dozlatova. Vyjmeme a necháme na papírové utěrce okapat. Vaječné karbanátky podáváme s tomatovou omáčkou a vařenými bramborami.