Tip pro milovníky sladkých snídaní. Připravte si vafle z litého těsta.

Ingredience

Těsto:

3 vejce (žloutky a bílky odděleně)
špetka soli
60 g moučkového cukru
1 sáček vanilkového cukru
150 g zakysané smetany
80 g másla
150 g hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku do pečiva
rostlinný olej na potření

Dohotovení:

200 g žervé nebo lučiny
100 g zakysané smetany
60 g moučkového cukru
100 g hořké čokolády
50 ml smetany ke šlehání
150 g malin

1. Bílky vyšleháme se špetkou soli v pevný sníh. Žloutky smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem, zakysanou smetanou a rozpuštěným máslem. Pak vmícháme bílkový sníh, prosátou mouku s kypřicím práškem a vše zlehka promícháme. Na rozehřátém vaflovači lehce potřeném olejem upečeme vafle. 

2. Žervé smícháme se zakysanou smetanou a cukrem. Čokoládu rozpustíme na horké vodní lázni a vmícháme teplou smetanu. 

3. Vafle podáváme s krémem, posypané malinami a polité čokoládovou polevou.

Témata: Lučina, Malina, těsto, Cukr