Ingredience

3 vejce

250 g rostlinného tuku nebo másla

250 g krupicového cukru

1 sáček vanilkového cukru

1 lžíce nastrouhané citronové kůry

250 g polohrubé mouky

1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva

250 g netučného měkkého tvarohu

1/4 lžičky rozpuštěné čokolády na oči

tuk a polohrubá mouka do formy

moučkový cukr na poprášení


1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Změklý tuk nakrájíme na kousky a utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou do pěny. Postupně přidáme žloutky a znovu utřeme. Z bílků vyšleháme pevný sníh a lehce vmícháme do žloutkové pěny. Ochutíme citronovou kůrou.


2. Pak vmícháme polovinu prosáté mouky s kypřicím práškem, tvaroh a nakonec i druhou polovinu mouky. Velkou formu na beránka vymažeme tukem, vysypeme moukou a naplníme těstem.


3. Pečeme v předehřáté troubě při 160 °C asi 50 minut. Po upečení necháme krátce vychladnout ve formě a pak vyklopíme na kovovou mřížku. Po vychladnutí namalujeme rozpuštěnou čokolády oči a beránka pocukrujeme.


  9:27,  aktualizováno  25. března 2019 18:12