Ingredience

800?g tresky

sůl

čerstvě mletý černý pepř

2 bio citrony

4 lžíce olivového oleje

4 stonky rozmarýnu

Na přílohu:

2 červené papriky

2 žluté papriky

1 malá cibule

2 stroužky česneku

3 lžíce olivového oleje

1 lžička hnědého třtinového cukru

1 lžička mleté sladké papriky

1/2 lžička mleté pálivé papriky

1/2 lžičky mletého kmínu

4 lžíce rajského protlaku

mletý černý pepř


1. Filet z tresky osolíme a opepříme. Z jednoho citronu okrájíme kůru bez bílé slupky a nakrájíme ji na proužky. Z druhého citronu vymačkáme šťávu a smícháme ji s olejem. Rozmarýn nastříháme na menší kousky. Rozmarýnem a kůrou prošpikujeme rybí filet. Přendáme ho do pekáče vyloženého pečicím papírem a potřeme olejem s citronovou šťávou. Pečeme 15-20 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.



2. Papriky nakrájíme na proužky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na oleji necháme zesklovatět cibulku, přidáme česnek a nakrájenou papriku a opékáme asi 5 minut. Pak přidáme cukr, obě mleté papriky a kmín a krátce orestujeme. Vmícháme rajský protlak, osolíme, opepřím a dusíme ještě asi 3-5 minut, až budou papriky měkké.



3. Upečený filet ryby nakrájíme na porce a servírujeme s paprikovou směsí.


  6:19,  aktualizováno  25. března 2019 20:09