Ingredience

150 g kuskusu

250 g fazolek

sůl

3 lžíce olivového oleje

1 šalotka

2 lžíce kari koření

špetka chilli

špetka drceného kmínu

100 ml vývaru

4 filety z tresky (po 150 g)

1 citron

2 lžíce másla

kopr


1. Kuskus připravíme podle návodu na obalu a necháme vychladnout. Fazolky očistíme, vložíme do vroucí osolené vody a povaříme asi 3 minuty. Pak je ochladíme pod studenou vodou a necháme okapat.


2. Na pánvi rozpálíme olivový olej, orestujeme na něm nakrájenou šalotku, přidáme kari, kuskus, chilli, kmín a zalijeme vývarem. Krátce povaříme, přidáme fazolky, osolíme a vše už jen prohřejeme.


3. Pekáček vyložíme pečicím papírem. Očištěné filety z tresky pokapeme šťávou z půlky citronu, osolíme, dáme do pekáčku a poklademe vločkami másla.


4. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 15 minut. Hotovou tresku podáváme s kuskusem a fazolkami. Zdobíme citronem a koprem.


  7:59,  aktualizováno  25. března 2019 20:09