Ingredience

rostlinný olej na restování

1 cibule

3 stroužky česneku

240 g sterilovaných krájených rajčat

240 g sterilované cizrny

sůl

mletý černý pepř

krupicový cukr na dochucení

600 g filetů tresky bez kůže

máslo na restování

čerstvé bylinky na dozdobení


1. V hrnci na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou očištěnou cibuli. Přidáme na plátky nakrájený oloupaný česnek, rajčata a vše krátce podusíme.


2. Pak přisypeme propláchnou cizrnu a restujeme pozvolna, dokud se nevypaří přebytečná tekutina. Obsah pánve osolíme, opepříme a dle chuti dosladíme.


3. Filety omyjeme, osušíme a ochutíme solí a pepřem. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme máslo a filety opečeme z obou stran dozlatova. Na talíře rozdělíme cizrnu s rajčaty a přidáme opečenou tresku. Podáváme dozdobené čerstvými bylinkami.