Ingredience

800 g filetů z tresky

sůl a mletý černý pepř

1000 g salátových brambor

3 cibule

4 stroužky česneku

olivový olej

1 lžíce nasekaného čerstvého oregana

máslo na vymaštění pekáčku

2 šalotky

3 papriky (různé barvy)

250 g cherry rajčátek

120 g vypeckovaných černých oliv


1. Filety z ryby očistíme. Nasolíme je, opepříme a necháme je odležet. Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Když zchladnou, oloupeme je a nakrájíme na plátky.


2. Cibule s česnekem oloupeme, nasekáme a orestujeme je na troše oleje v pánvi. Směs osolíme, opepříme, vmícháme do ní oregano a odstavíme ji.


3. Pekáček vymažeme máslem a rozložíme do něj brambory. Osolíme je, opepříme a zakryjeme cibulovou směsí. Navrch položíme rybí filety.


4. Šalotky oloupeme a nakrájíme nahrubo. Papriky s rajčátky očistíme. Papriky nakrájíme na nudličky, rajčátka překrojíme. Zeleninu společně s olivami rozprostřeme na ryby. Vše zakapeme olejem a vložíme do trouby. Rybu při 180 °C pečeme 30-40 minut.


  8:02,  aktualizováno  25. března 2019 20:09