Ingredience

1 cibule

2 mrkve

2 řapíky celeru

2 stroužky česneku

30 g másla

150 g červených sterilovaných fazolí

200 g bílých sterilovaných fazolí

200 g sterilovaných sekaných rajčat

1000 ml zeleninového vývaru

sůl

mletý černý pepř

oregano

150 g zakysané smetany


1. Cibuli, mrkev, řapíkatý celer a česnek očistíme a nakrájíme na drobné kostičky.


2. V hrnci rozpustíme máslo a nakrájenou zeleninu orestujeme. Přidáme červené i bílé sterilované fazole a na kousky nakrájená rajčata.


3. Vše krátce orestujeme a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu. Dochutíme solí, pepřem a čerstvým oreganem. Polévku vaříme do změknutí zeleniny, asi 15-20 minut.


4. Hotovou polévku doplníme zakysanou smetanou, ozdobíme oreganem a podáváme s čerstvým pečivem.


  12:31,  aktualizováno  25. března 2019 20:09