Připravte si netradiční salát s tofu kuličkami.

Ingredience

75 g kuskusu
2 balení marinovaného tofu (po 180 g)
2 lžíce bramborového škrobu
1 malá cibule
1 lžíce nakrájené plocholisté petržele
1 lžička dijonské hořčice
1 lžička sojové omáčky
sůl
mletý černý pepř
strouhanka na obalení
rostlinný olej na smažení
100 g směsi salátů
200 g cherry rajčat
150 g zakysané smetany
4 lžíce nasekaného kopru
¼ salátové okurky

1. Kuskus uvaříme podle návodu na obalu. Do mixéru vložíme tofu nakrájené na kousky, uvařený kuskus, škrob, nadrobno nakrájenou cibuli a petrželku. Vše rozmixujeme dohladka.

2. Hmotu přendáme do mísy, dochutíme hořčicí, sójovou omáčkou, solí a pepřem.

3. Navlhčenýma rukama vytvarujeme kuličky, které obalíme ve strouhance a smažíme v hrnci v rozpáleném oleji ze všech stran dozlatova. 

4. Podáváme s listy salátu a cherry rajčátky. Doplnit můžeme dresinkem ze zakysané smetany, nasekaného kopru a nadrobno nakrájené okurky.

Témata: salát, škrob, sůl