Ingredience

2 lžíce rybí omáčky

šťáva z 1 limety

1 lžíce sójové omáčky

2 lžíce třtinového cukru

2 lžíce sezamového oleje

1 chilli paprička

400 g hovězí roštěné

100 g cherry rajčátek

1 menší okurka

1 malá červená paprika

2 mrkve

1 svazek jarní cibulky

1 cibule

100 g směsi listových salátů

slunečnicový olej

sůl


1. Ve větší misce promícháme rybí omáčku s limetkovou šťávou, sójovou omáčkou, třtinovým cukrem, sezamovým olejem a nadrobno nakrájenou chilli papričkou. Maso očistíme, nakrájíme na tenké plátky a vložíme je do marinády. Necháme v chladu asi 1 hodinu odležet.


2. Všechnu zeleninu očistíme. Rajčátka rozčtvrtíme, okurku, papriku a mrkev nakrájíme na nudličky. Jarní cibulku nakrájíme na šikmé kousky, cibuli rozpůlíme a nakrájíme na tenké měsíčky. Salát opereme, osušíme a natrháme na kousky. Nakrájenou zeleninu dáme do misky a promícháme.


3. V pánvi rozehřejeme slunečnicový olej, vložíme naložené maso i s marinádou a zprudka jej opečeme. Opečené maso vyjmeme z pánve a necháme mírně zchladnout. Poté jej promícháme se zeleninou a vypečenou šťávou z pánve. Salát podle chuti osolíme a ihned podáváme.


  14:52,  aktualizováno  25. března 2019 19:00