Ingredience

400 g vaječných nudlí

sůl

50 g hub shitake

1 mrkev

2 jarní cibulky

1 chilli paprička

3 stroužky česneku

4 lžíce oleje

300 g čerstvých krevet

2 lžíce omáčky hoisin

2 lžíce chilli omáčky

2 lžíce sójové omáčky

50 ml rýžového vína

50 g buráků

hrst hráškových výhonků

pažitka


1. Vaječné nudle uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme je, necháme okapat a dáme stranou.


2. Houby a zeleninu očistíme, opláchneme a nakrájíme na menší kousky. V pánvi wok rozehřejeme olej a přidáme nakrájenou zeleninu i houby. Zprudka vše osmahneme a přidáme očistěné krevety. Ještě vše krátce orestujeme.


3. Uvařené nudle přidáme do woku k zelenině a krevetám. Dochutíme omáčkou hoisin, chilli a sójovou omáčkou a rýžovým vínem. Promícháme a zprudka orestujeme. Podle chuti osolíme.


4. Buráky nasucho opražíme a nasekáme. Hotové nudle rozdělíme do misek, posypeme buráky, výhonky a nakrájenou pažitkou.