Ingredience

200 g mrkve

2 červené cibule

5 stroužků česneku

200 g brokolice

200 g čínského zelí

4 lžíce olivového oleje

150 g klásků baby kukuřice

150 g zelených fazolek

ústřicová nebo rybí omáčka na dochucení

sůl

1 lžíce třtinového cukru


1. Mrkev, cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na měsíčky, česnek na plátky a mrkev na nudličky. Brokolici očistíme a rozebereme na menší růžičky. Čínské zelí nakrájíme na nudličky.


2. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm nejdříve mrkev. Pak postupně přidáme cibuli, česnek, brokolici, baby kukuřici a fazolky. Zeleninu restujeme asi 15 minut.


3. Nakonec vmícháme zelí a dochutíme ústřicovou nebo rybí omáčkou, solí a cukrem. Thajskou zeleninovou směs můžeme podávat např. s nakládanými chilli papričkami.


  12:53,  aktualizováno  31. března 2019 13:39