Ingredience

1 cibule

4 stroužky česneku

200 g rajčat

150 g sušených rajčat

olivový olej

sůl

mletý černý pepř

cukr

400 g těstovin

4 snítky oregana

60 g parmazánu


1. Cibuli a česnek oloupeme na nakrájíme nadrobno. Čerstvá i sušená rajčata nakrájíme na menší kousky.


2. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a zpěníme na něm cibuli. Přidáme česnek a čerstvá rajčata a restujeme asi deset minut. Nakonec přidáme sušená rajčata, osolíme je, opepříme a podle chuti osladíme. Krátce vše orestujeme.


3. Těstoviny vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme podle návodu na obalu. Pak je scedíme, necháme okapat a přidáme do pánve k rajčatové směsi. Promícháme, přidáme oregano a podáváme s parmazánem.