Ingredience

480 g suchých těstovin (např. penne )

sůl

1 větší cibule

400 g konzervovaného tuňáka v oleji

4 lžíce zakysané smetany

1 lžíce citronové šťávy

2 snítky oregana

drcený černý pepř


1. Těstoviny vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme podle návodu na obalu al dente. Scedíme je a necháme okapat.


2. Cibuli nakrájíme najemno. Olej z tuňáka slijeme do pánve a cibuli na něm osmahneme. Přidáme zakysanou smetanu, citronovou šťávu a trochu nasekaného oregana. Dochutíme solí a pepřem a prohřejeme.


3. Do pánve přidáme těstoviny a tuňáka a vše zlehka promícháme s cibulovou směsí. Na talíři posypeme zbylým oreganem.


  15:07,  aktualizováno  31. března 2019 13:38