Už nevíte, jak zpracovat úrodu hub? Vyzkoušejte náš recept na těstoviny s liškami.

Ingredience

olivový olej na restování
1 středně velká cibule
130 ml bílého vína
200 ml silného kuřecího vývaru
350 g těstovin (fettuccine)
sůl
250 g čerstvých lišek
1 stroužek česneku
2 snítky tymiánu
špetka citronové kůry
250 g 33% smetany
60 g parmazánu
najemno pokrájená pažitka na posypání

1. V kastrůlku na rozehřátém oleji zpěníme najemno pokrájenou oloupanou cibuli. Přilijeme víno a za stálého míchání ho necháme téměř vyvařit. Pak přilijeme vývar a svaříme na polovinu.

2. Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu na skus ve vroucí osolené vodě.

3. Mezitím lišky opláchneme pod studenou vodou a pomocí utěrky dobře osušíme. Nakrájíme je na silnější plátky a v hluboké pánvi na rozpáleném oleji zprudka opečeme. Přidáme prolisovaný oloupaný česnek, otrhané lístky tymiánu, citronovou kůru a necháme rozvonět.

4. Poté přilijeme svařené víno s vývarem, smetanu a necháme zvolna zredukovat na požadovanou hustotu. Přisypeme polovinu najemno nastrouhaného parmazánu a podle chuti přisolíme.

5. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a vmícháme do omáčky. Společně prohřejeme a rozdělíme na talíře. Nakonec posypeme pažitkou a hoblinkami zbylého parmazánu.