Můžete si ho uvařit dopředu a vzít si ho k obědu do práce. Tento těstovinový salát vás skvěle zasytí a jíst ho můžete teplý i studený.

Ingredience

250 g tortellin s masovou náplní
sůl
1 menší cuketa
200 g cherry rajčat
1 žlutá paprika
2 lžíce olivového oleje
čerstvě mletý barevný pepř
200 g balkánského sýra

Dip:

300 g zakysané smetany
1 stroužek česneku
sůl
mletý černý pepř
1 lžíce nasekané petrželky

1. Těstoviny uvaříme ve vroucí a osolené vodě podle návodu na obalu. Cuketu nakrájíme na kousky, rajčata necháme vcelku a papriku nakrájíme na kostičky. 

2. Vše rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, pokapeme olejem, osolíme a opepříme. Zeleninu pečeme asi 30 minut v troubě předehřáté na 190 °C. 

3. Do velké mísy dáme scezené těstoviny, přidáme doměkka upečenou zeleninu a na kostičky nakrájený sýr. Vše opatrně promícháme. Salát podáváme s dipem připraveným ze zakysané smetany, do které vmícháme prolisovanáý stroužek česneku, sůl, pepř a petrželku.