Můžete si ho uvařit dopředu a vzít si ho k obědu do práce. Tento těstovinový salát vás skvěle zasytí a jíst ho můžete teplý i studený.

Ingredience

  • 250 g tortellin s masovou náplní
  • sůl
  • 1 menší cuketa
  • 200 g cherry rajčat
  • 1 žlutá paprika
  • 2 lžíce olivového oleje
  • čerstvě mletý barevný pepř
  • 200 g balkánského sýra

Dip:

  • 300 g zakysané smetany
  • 1 stroužek česneku
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  1. Těstoviny uvaříme ve vroucí a osolené vodě podle návodu na obalu. Cuketu nakrájíme na kousky, rajčata necháme vcelku a papriku nakrájíme na kostičky.
  2. Vše rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, pokapeme olejem, osolíme a opepříme. Zeleninu pečeme asi 30 minut v troubě předehřáté na 190 °C.
  3. Do velké mísy dáme scezené těstoviny, přidáme doměkka upečenou zeleninu a na kostičky nakrájený sýr. Vše opatrně promícháme. Salát podáváme s dipem připraveným ze zakysané smetany, do které vmícháme prolisovanáý stroužek česneku, sůl, pepř a petrželku.