Ingredience

200 g krátkých těstovin (farfalle)

sůl

4 vejce

1 hlávka salátu little gem

1 svazek ředkviček

250 g cherry rajčátek

1 svazek jarní cibulky

olivový olej

1 citron

drcený černý pepř

400 g pečeného kuřecího masa

Dresink:

200 g bílého jogurtu

2 lžíce olivového oleje

1 lžíce kari koření

2 lžíce najemno nasekané pažitky

sůl

mletý černý pepř


1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě na skus. Scedíme je a necháme okapat. Vejce uvaříme nahniličko. Když zchladnou, oloupeme je a překrájíme na čtvrtinky.


2. Listy salátu opláchneme, vytřepeme z nich vodu a natrháme je na menší kousky. Ředkvičky, rajčátka a cibulky očistíme a pokrájíme nadrobno.


3. Těstoviny, listy salátu, ředkvičky, rajčátka a cibulky vsypeme do mísy a zakapeme je olejem a citronovou šťávou. Vše osolíme a opepříme a promícháme. Salát rozdělíme na talíře a každou porci doplníme vejcem a částí pečeného masa. Podáváme s kari dresinkem.


4. Dresink: Jogurt promícháme s olivovým olejem, kari kořením a pažitkou. Dochutíme ho solí a pepřem.


  11:49,  aktualizováno  31. března 2019 13:39