Ingredience

300 g těstovin garganelli

sůl

1 lžíce olivového oleje

100 g šunky od kosti

100 g cukrového hrášku

150 g černých oliv

100 g malých rajčátek

1 lžíce piniových oříšků

2 lžíce mraženého hrášku

bazalka

výhonky červené řepy

Zálivka:

špetka cukru

1 limetka

3 lžíce olivového oleje


1. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu al dente. Přecedíme je, pokapeme olejem a zlehka promícháme.


2. Šunku nakrájíme na tenké na nudličky, olivy a rajčátka přepůlíme. Cukrový hrášek spaříme ve vroucí vodě. Vodu slijeme, hrášek necháme okapat a překrájíme na menší kousky.


3. Piniové oříšky opražíme nasucho na pánvi. Mražený hrášek propláchneme. Vše přidáme do mísy k těstovinám, promícháme a dáme do chladničky.


4. Cukr rozmícháme s limetkovou šťávou a za stálého míchání přilijeme olivový olej. Salát posypeme lístky bazalky a výhonky a přelijeme zálivkou.


  11:13,  aktualizováno  25. března 2019 20:09