Těstovinový salát plný zeleniny vás skvěle zasytí a ještě si na něm pochutnáte. Vyzkoušejte náš recept.

Ingredience

240 g červených fazolí ve slaném nálevu
1 bílá paprika
4 velká rajčata
1 středně velká cuketa
olivový olej
barbecue koření
140 g vařené kukuřice (odkrojené od klasu)
150 g těstovin

Dresink:

½ cibule
1 velké rajče
1 nakládaná kyselá okurka
2 stroužky česneku
150 g bílého jogurtu
1,5 lžičky plnotučné hořčice
sůl

1. Fazole slijeme, propláchneme, vložíme do hrnce s vodou a vaříme do změknutí přibližně 60 minut. Před koncem varu osolíme. 

2. Mezitím dáme libovolně nakrájenou papriku, polovinu rajčat a cuketu na pánev, zakápneme olivovým olejem, posypeme kořením a restujeme přibližně 10 minut. Jakmile se odpaří šťáva, přidáme na větší kousky nakrájenou kukuřici a poté také uvařené fazole. Těstoviny následně uvaříme ve vroucí osolené vodě do měkka a vmícháme i s druhou půlkou čerstvých rajčat do salátu.

3. Cibuli, rajče a okurku pokrájíme nadrobno. Smícháme s utřeným česnekem, bílým jogurtem, plnotučnou hořčicí a osolíme podle chuti. Salát můžeme podávat s pečivem a dresinkem.