V chladném počasí určitě přijde vhod teplý salát. Vyzkoušejte si ho připravit z červeného zelí, které obsahuje velké množství vitaminu C a podpoříte jím tak svou imunitu.

Ingredience

1 malá hlávka červeného zelí
sůl
pepř
1 lžíce olivového oleje
1 fenykl
2 brambory
4 plátky slaniny
2 lžíce hrubé hořčice
1 lžíce třtinového cukru
2 lžíce balzamikového octa
4 lžíce olivového oleje
petrželka nasekaná nadrobno
pečivo k podávání

1. Zelí zbavíme vrchních listů a nakrájíme na tenké půlměsíce i s košťálem. Připravené zelí okořeníme solí a pepřem a krátce orestujeme na oleji.

2. Fenykl a brambory opláchneme vodou a krátce povaříme, pak nakrájíme na kolečka a společně se slaninou opečeme na grilovací pánvi.

3. V misce smícháme hrubou hořčici, třtinový cukr, balsamikový ocet, olivový olej a nasekanou petrželku. Připravenou zálivku promícháme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem.

4. Teplé červené zelí, grilovaný fenykl, brambory a slaninu naskládáme na talíř a přelijeme připravenou zálivkou. Podáváme s pečivem.