Nemáte v zimě chuť na studený salát? Vyzkoušejte teplou variantu z mungo fazolí s omáčkou tamari.

Ingredience

200 g mungo fazolí
sůl
1 mrkev
1 pórek
3 řapíky celeru
½ cibule
3 žampiony
3 lžíce oleje
½ lžičky mletého koriandru
½ lžičky mletého římského kmínu
2 lžíce rýžového octa
3 lžíce sójové omáčky tamari
1 lžíce sezamového semínka

1. Mungo fazole namočíme do vody den dopředu. Druhý den slijeme vodu a zalijeme novou, ve které uvaříme fazole doměkka. Vodu solíme až ke konci varu.

2. Mrkev a pórek nakrájíme na kolečka, celer na menší kousky, cibuli a žampiony na klínky. V pánvi nahřejeme olej, na kterém orestujeme nejprve cibuli a poté přidáme všechnu ostatní zeleninu.

3. Občas zeleninu prohodíme. Jakmile je zelenina zkřehlá, přidáme koriandr, římský kmín a osolíme. Přilijeme rýžový ocet, omáčku tamari a prohodíme.

4. Na závěr přisypeme scezené mungo fazolky a při podávání posypeme sezamovými semínky.