Ingredience

300 g červené řepy

300 g lilku

300 g cukety

300 g dýně hokkaido

200 g klobásy

sůl

mletý černý pepř

olivový olej

2 hrsti rukoly

Na dresing:

3 lžíce cukru

3 lžíce vinného octa

8 lžic olivového oleje

3 snítky petrželové natě


1. Řepu uvaříme ve slupce asi 30 minut do měkka. Po uvaření oloupeme a nakrájíme na kolečka. Lilek a cuketu omyjeme a podélně nakrájíme na slabé plátky. Dýni rozkrojíme, odstraníme jadérka a nakrájíme na měsíčky.


2. Klobásu nakrájíme na menší kousky. Pak zeleninu osolíme a opepříme, orestujeme na olivovém oleji v pánvi. Opékáme je z každé strany asi 3 minuty, dýni opékáme déle asi 6 minut. Po opečení vložíme do teplé trouby. Nakonec opečeme řepu a klobásu.


3. Cukr, sůl, pepř a vinný ocet promícháme, dokud se všechny suroviny nespojí. Přilijeme olivový olej a přidáme nasekanou petrželku. Salát rozdělíme do misek, ozdobíme rukolou, zalijeme dresinkem a podáváme.


  13:58,  aktualizováno  25. března 2019 19:00