Ingredience

3 lžíce panenského olivového oleje

2 stroužky česneku

250 g listů mladé kapusty

šťávu a kůru z 1 citronu

sůl

mletý černý pepř

1 granátové jablko

200 g baby špenátu

2 lžíce červeného vinného octa

50 ml grenadiny nebo šťávy z granátového jablka

400 g dobré mozzarelly


1. V pánvi na 1 lžíci olivového oleje orestujeme nasekaný česnek na plátky. Opékáme asi 30 sekund, pak přisypeme nakrájenou kapustu a mícháme další 2 minuty. Pak zakapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme, posypeme citronovou kůrou a 2 minuty mícháme na pánvi. Sundáme z plotny, přidáme jadérka z granátového jablka, listy špenátu a promícháme.


2. Ve skleničce promícháme suroviny na zálivku. Ocet, šťávu z granátového jablka a zbylý olivový olej. Podle chuti osolíme a opepříme. Zálivku nalijeme na salát, prohodíme, poklademe plátky mozzarelly a podáváme.


  14:00,  aktualizováno  25. března 2019 19:00