Ingredience

600 g telecí kýty

sůl

mletý černý pepř

50 g parmazánu

3 stroužky česneku

hrst ploché petrželky

hrst lístků bazalky

kůra nastrouhaná z 1/2 citronu

3 lžíce hořčice

asi 4 lžíce oleje


1. Telecí kýtu očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Rozklepeme je přes mikroténovou fólii, osolíme a opepříme.


2. Parmazán nastrouháme a dáme do misky. Česnek oloupeme, prolisujeme nebo nastrouháme a přidáme k parmazánu. Lístky petrželky a bazalky opláchneme a nasekáme najemno. Bylinky, hořčici a citronovou kůru přidáme do misky a vše promícháme.


3. Plátky masa potřeme bylinkovou směsí. Maso stočíme do roládek a rozkrájíme je napříč na kousky - "šneky".


4. Šneky napícháme na špejle. V pánvi rozpálíme olej a špízky opečeme po obou stranách. Podáváme s vařeným bramborem a ozdobíme čerstvými bylinkami.


  7:34,  aktualizováno  25. března 2019 19:00