Máte rádi sekanou? Vyzkoušejte netradiční recept z telecího masa s mozzarellou, prosciuttem a šalvějí.

Ingredience

1 cibule
2 stroužky česneku
500 g mletého telecího masa
sůl
mletý černý pepř
100 ml bílého dezertního vína
2 vejce
kůra z 1 citronu
lžička sušené šalvěje
7 plátků libové anglické slaniny
svazek čerstvé šalvěje
200 g mini mozzarelly (třešničky)
80 g másla

1. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Maso dáme do mísy, přidáme cibuli a česnek, osolíme ho a opepříme. Přilijeme k němu víno, vyklepneme vejce, okořeníme nastrouhanou kůrou z půlky citronu a rozemnutou sušenou šalvějí. Vše dobře promícháme.

2. Maso rovnoměrně rozprostřeme na potravinovou folii ve vrstvě asi 1cm silné. Rozložíme na ni plátky slaniny tak, aby jejich větší polovina přesahovala okraj masa ve směru, ve kterém pak budeme rolovat.

3. Na slaninu dáme silnější vrstvu čerstvých šalvějových lístků, z nichž několik si necháme na pečení, a pak doprostřed vyrovnáme kuličky mozzarelly. Maso opatrně srolujeme a přečnívající slaninou sekanou zabalíme. Společně se zbylou šalvějí a pokrájeným máslem ji vložíme do pekáčku, podlijeme asi 200 ml vody a dáme péci asi na hodinu do trouby vyhřáté na 180 °C. Deset minut před koncem posypeme sekanou zbylou citronovou kůrou. Sekanou podáváme s míchaným listovým salátem.