Ingredience

600 g telecího masa

1 cuketa

1 červená paprika

2 jarní cibulky

sůl a mletý černý pepř

4 plátky anglické slaniny

čerstvý tymián

2 cibule

2 lžíce oleje

50 g sterilovaného zeleného pepře

2 lžíce červené mleté papriky

150 ml červeného vína

500 ml zeleninového vývaru


1. Telecí maso očistíme a nakrájíme na plátky, které po obou stranách naklepeme. Cuketu, papriku a jarní cibulky očistíme, opláchneme a nakrájíme na nudličky.


2. Plátky masa osolíme a opepříme. Poklademe je slaninou, nakrájenou zeleninou a přidáme čerstvý tymián. Pak plátky stočíme do roládek a upevníme je párátkem.


3. Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a osmahneme na oleji dozlatova. Přidáme telecí závitky a ze všech stran je opečeme. Postupně přidáme zelený pepř, mletou červenou papriku a zalijeme červeným vínem.


4. Roládky krátce podusíme a podlijeme polovinou vývaru. Přiklopíme je pokličkou a dusíme do měkka. Během dušení podle potřeby přilijeme zbylý vývar. Podáváme s vařenou rýží.