Ingredience

600 g telecí plece

1 cibule

3 lžíce oleje

sůl a mletý černý pepř

1 lžíce kari koření

250 ml smetany ke šlehání

200 g mraženého hrášku

2 lžíce mandlí


1. Maso očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V tlakovém hrnci rozpálíme olej a cibuli na něm osmahneme dozlatova.


2. Přidáme maso, osolíme ho a opepříme a krátce orestujeme. Pak přidáme kari koření a přilijeme 300 ml vody. Hrnec pečlivě uzamkneme poklicí, regulátor tlaku nastavíme na stupeň 1 a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a za stálého dohledu vaříme 30 minut.


3. Hrnec odstavíme, necháme opatrně vypustit páru a víko sejmeme. K masu přilijeme smetanu, přidáme hrášek, nahrubo nasekané mandle a bez poklice ještě 5 minut povaříme. Podáváme s širokými nudlemi, ozdobené bylinkami.


  10:10,  aktualizováno  25. března 2019 20:09