Ingredience

1000 g telecích líček

sůl

mletý černý pepř

rostlinný olej na opečení

1 cibule

100 g mrkve

100 g celeru

50 g rajčatového protlaku

300 ml červeného vína

50 g másla


1. Maso odblaníme, očistíme, osolíme a opepříme. V hrnci rozehřejeme olej a maso opečeme z obou stran. Vyjmeme ho a uchováme v teple.


2. Očištěnou zeleninu nakrájíme na menší kousky a krátce orestujeme na výpeku v hrnci. Přidáme protlak a společně restujeme ještě 3 minuty. Poté zalijeme vínem a přivedeme k varu.


3. Líčka vložíme do pekáčku. Přidáme zeleninu s vínem a pečeme zakryté ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 120 minut. Nakonec zjemníme máslem a podáváme např. se šťouchanými bramborami.


  10:00,  aktualizováno  25. března 2019 19:00