Ingredience

2 velké telecí kotlety

2 lžíce olivového oleje

1 lžíce másla

100 g malých žampionů

50 ml portského vína Sandeman Ruby Porto

50 ml vody

30 g piniových oříšků

50 ml smetany

hladkolistá petržel

mořská sůl

čerstvě mletý pepř


1. Žampiony nakrájejte na tenké plátky. Maso opepřete a osolte. Rozehřejte pánev a na střední výkon na másle a olivovém oleji osmažte kotlety z každé strany do zlatova. Pokud jsou bez kosti, měly by stačit 4 minuty z každé strany. Pokud jsou vyšší s kostí, tak přibližně 6 minut.


2. Je-li třeba, maso na moment vyjměte, pánev očistěte, aby se v ní dále nepřepaloval přípek. Maso vraťte zpět na pánev, pokračujte na středě silném ohni, podlijte portským vínem Sandeman Ruby Porto, a jakmile začne bublat, přidejte vodu. Zesilte výkon, a až omáčka opět začne bublat, přidejte žampiony, piniové oříšky a smetanu.


Ne nadarmo se říká, že portské víno je vínem podzimu a zimy. Připravte si typické podzimní recepty ze sezonních ingrediencí a užijte si je se sklenkou portského vína. Vyzkoušejte Sandeman Ruby Porto, potomka ohnivých ruby portských vín George Sandemana z roku 1790 s obsahem alkoholu 19,5 %, a udělejte radost sobě i svým blízkým skvělými pokrmy v doprovodu tohoto vybraného portského vína podle Markéty Pavleje (Kitchenette). Sandeman Porto Ruby (349 Kč) zakoupíte v obchodech Globus, Albert, Tesco, Billa či Makro.


  11:00,  aktualizováno  25. března 2019 18:59